«اینستکس» می‌خواهد کار ناتمام FATF را تمام کند-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

«اینستکس» می‌خواهد کار ناتمام FATF را تمام کند

نشست خبری مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران صبح امروز با موضوع « دور زدن نهاد‌های قانونی توسط دولت در اینستکس» برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 04
کد خبر: ۱۸۲۷۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست خبری مسئولان بسیج دانشجویی تعدادی از دانشگاه‌های تهران صبح امروز با موضوع « دور زدن نهاد‌های قانونی توسط دولت در اینستکس» برگزار شد.

 

جنبش دانشجویی از مذاکرات محرمانه مسئولان با اروپایی‌ها درباره اینستکس اطلاع دارد
علیرضا رحیمیان مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) در این نشست با اشاره به اظهارات فدریکا موگرینی ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره راه اندازی اینستکس گفت: پیوستن شرکای تجاری ما به اینستکس خطای راهبردی است، چون این اقدام در عمل به این معنی است که کانال تجارت و مبادلات ایران با کشور‌های غیراروپایی در قالب سازوکار اینستکس و تحت نظارت اروپا و آمریکا انجام شود.

 

وی ادامه داد: از آنجاکه شفافیت مالی اتحادیه اروپا برای آمریکا بالا بوده و روابط استراتژیک دو کشور از عمق بالایی برخوردار است، لذا تحریم و رصد جزئیات تجارت ایران از طریق اینستکس امکان‌پذیر است.

 

این فعال دانشجوی تریح کرد: ایران باید با کشور‌های غیراروپایی طرف تجاری خود که به‌طور عمده چین، ترکیه، هند، روسیه، عراق، ژاپن، کره‌جنوبی و... هستند، وارد سازوکار‌های مالی مستقیم و دوجانبه شود. ایران می‌تواند جهت انجام مبادلات ارزی با این کشورها، پیمان پولی منعقد کرده و از سیستم‌های پرداخت مستقیم و پیام‌رسان‌های مالی بدل سوئیفت استفاده کند.

 

رحیمیان تاکید کرد: تاکید خانم موگرینی بر «شناسایی هویت مشتری به‌صورت محتاطانه» درواقع همان اجرای کامل برنامه اقدام FATF از سوی ایران است.

 


وی گفت: این اظهارات در حالی مطرح شده که اولا سازوکار اینستکس درصورتی که کاملا عملیاتی شود، فقط مربوط به اقلام بشردوستانه غذا و دارو است و به‌هیچ‌وجه شامل اقلام دوگانه تحریمی نمی‌شود، دوما این سازوکار براساس قوانین مالی سازمان‌ملل و اتحادیه اروپا، قوانین ضدپولشویی AML و تامین مالی تروریسم CFT اجرایی می‌شود و سوما اینستکس به‌مثابه دفتری برای ثبت بستانکاری و بدهکاری میان ایران و شرکت‌های اروپایی عمل می‌کند و سازوکار آن برمبنای رابطه کارگزاری بانکی میان ایران و اروپا طراحی نشده است.

 

این فعال دانشجویی ادامه داد: این مسئله بدین معنا که هیچ‌گونه تراکنش بانکی در اینستکس میان ایران و اروپا انجام نمی‌شود و بانک‌های ایرانی با بانک‌های اروپایی رابطه کارگزاری نخواهند داشت؛ لذا سازوکار اینستکس که صرفا درباره مبادله کالاست و ماهیت آن از دایره استاندارد‌های FATF که به حوزه پولی و بانکی مرتبط است، خارج می‌شود.

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) افزود: در روز‌های اخیر برخی رسانه‌ها خبر از تفاهمنامه محرمانه تبادل اطلاعات اقتصادی میان طرف ایران و اروپایی اینستکس دادند، درز اطلاعات حساس اقتصادی، هسته مرکزی FATF بود که شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و دلسوزان کشور با آن مخالف بودند و مقابل آن ایستادند. با تفاسیری که موگرینی از اینستکس و شناسایی هویت مشتریان ایرانی دارد در واقع این سازوکار می‌خواهد کار ناتمام FATF را تمام کند!

 

وی ادامه داد: با توجه به اخبار رسانه‌ها مبنی بر تبادل اطلاعات اقتصادی از کانال اینستکس، در صورت اجرای اینستکس با کیفیتی که اروپا مدنظر دارد، عملا اینستکس جایگزین سازوکار FATF خواهد شد. در واقع اینستکس به نوعی همان FATF است که با تغییر چهره به واسطه توافق ایران و اروپا، هویت مشتریان ایرانی را شناسایی کرده و اطلاعات این بازیگران اقتصادی را به خارج منتقل می‌کند.

 

رحیمیان گفت: چرا با وجود گذشت چند روز از خبر تفاهمات محرمانه دولت در رسانه ها، آقای علی اصغر نوری مسئول ساتما نسبت به این قضیه شفاف سازی نمی‌کند؟ دولت دارد با این کار عملا نهاد‌های قانونی کشور رو دور می‌زند.

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) اضافه کرد: جنبش دانشجویی از مذاکرات محرمانه یکی از مسئولان با اروپایی‌ها در رابطه با اینستکس اطلاع دارد و امیدواریم که دولت در رابطه با این مذاکرات به شفاف سازی بپردازد و حداقل نمایندگان عضو فراکسیون امید و هم حزبی‌های خود را در جریان این مذاکرات قرار دهند.

 

وی گفت: سوال اینجاست که چرا مجلس در ارتباط با اینستکس سکوت کرده و از دولت تحقیق و تفحص نمی‌کند.

* اروپا و آمریکا با اینستکس به دنبال اطلاعات اقتصادی ایران هستند
سجاد فخرایی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صدا و سیما در ادامه این نشست گفت: جریانی غرب گرا در کشور از طریق برجام به دنبال یکسری اهداف بودند که شکست خوردند، اما علی رغم این خسارت محض باز هم بر مسیری که رفته اند، پافشاری می‌کنند.

 

وی ادامه داد: امروز برخی‌ها در دولت و وزارت خارجه یک لبه قیچی و غربی‌ها اعم از اروپا و آمریکا لبه دیگر قیچی هستند تا جمهوری اسلامی را در یک جنگ اقتصادی به زانو درآوردند.

 

فخرایی تصریح کرد: پس از شکست برجام ما اقدام متقابل سنگینی انجام ندادیم و پس از آنکه آمریکا از برجام خارج شد و زیر میز زد امروز شاهدیم که اهداف خود را از طریق فشار بر ایران برای پذیرفتن کنوانسیون‌های مختلف دنبال می‌کنند تا کار ناتمام برجام را به اتمام برسانند.

 

وی گفت: پیوستن ایران به کنوانسیون‌هایی مانند سی اف تی، پالرمو و اینستکس جزئی از خط مشی اروپا و آمریکا برای کسب اطلاعات اقتصادی ایران در جنگ اقتصادی است و امروز در حالی که ما در جنگ اقتصادی هستیم دشمن تلاش می‌کند تا از طریق دروازه اینستکس بازیگران اقتصادی ایران در داخل و خارج را شناسایی کند.

 

فخرایی ادامه داد: چه تضمینی است که ما از طریق اینستکس اطلاعات اقتصادی خود را به اروپایی‌ها بدهیم و آن‌ها به وعده‌های خود عمل کنند، همان طور که اروپا و آمریکا در برجام به وعده‌های خود عمل نکردند هیچ تضمینی ندارد که از طریق اینستکس به تعهدات خود عمل کند.

 

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صدا و سیما افزود: چرا باید اطاعات اینستکس محرمانه باشد، باید این اطلاعات در اختیار مردم و مسئولان قرار گیرد.

 

این فعال دانشجویی ادامه داد: ما از کارگروه ویژه تجارت و شفافیت مالی ایران و اروپا و همچنین دولت درخواست می‌کنیم تا توافقات صورت گرفته از طریق اینستکس را به صورت شفاف برای مردم بازگو کنند.

 

وی تصریح کرد: ما از مسئولان دولت مخصوصا وزارت امور خارجه و مدیر عامل کارگروه ویژه تجارت و تامین مالی ایران و اروپا می‌خواهیم که با حضور در جمع تشکل‌های دانشجویی پاسخگوی مطالبات دانشجویان انقلابی باشند.

 

*هر گاه به اروپا و آمریکا اعتماد کردیم ضربه خوردیم

فرهمند مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد هم در ادامه گفت: ما هر گاه به اروپا و آمریکا اعتماد کرده ایم ضربه خوردیم، چون آن‌ها خوی استکباری و سلطه گری دارند و می‌خواهند بر کشور‌های جهان احاطه داشته باشند.
وی تصریح کرد: امروز می‌بینیم که این کشور‌ها چگونه از عربستان در جنگ یمن برای پیشبرد اهداف خود استفاده ابزاری می‌کنند و این نشانگر خوی استکباری و سلطه گری این کشور‌ها است.

 

این فعال دانشجویی ادامه داد: طرح‌هایی مانند اینستکس و fatf به عنوان ابزاری در دست نظام سلطه برای احاطه بر جهان و پیشبرد اهدافشان است. کشور‌های سلطه گر دلسوز هیچ کشوری نبوده و دلسوز ملت ایران هم نخواهند بود و آن‌ها با برنامه‌های هدفمند تلاش خواهند کرد تا جمهوری اسلامی ایران را از درون تهی کنند تا سلطه قبل از انقلاب آن‌ها بر کشور فراهم شود.

 

فرهمند تصریح کرد: پس از ناکامی دشمن برای پیوستن ایران به fatf در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام حالا دشمن تلاش می‌کند تا از طریق اینستکس به اطلاعات اقتصادی کشورمان دست یابند. هدف اروپا و آمریکا این است که پس از شکست تحریم‌ها از طریق اینستکس به اطلاعات اقتصادی ما دست پیدا کنند تا نقطه و گره کار در شکست تحریم‌ها را پیدا کنند و به صورت هدفمند دست به تحریم‌های فلج کننده علیه ایران بزنند.

 

* اینستکس دریچه‌ای برای کشاندن ایران به برجام‌های ۲، ۳، ۴ و ۵ است

حسنی مسئول بسیج دانشجویی مدرسه عالی شهید مطهری نیز در ادامه این نشست گفت: مذاکراتی که از سال‌ها قبل بین ایران و شش کشور در جریان بود اساسا دو هدف عمده از سوی ایران داشت، اول به رسمیت شناختن حق غنی سازی ایران، دوم برداشته شدن تحریم‌های ظالمانه علیه کشور که هدف اول در جریان مذاکرات آلماتی در دولت دهم محقق شد، اما هدف دوم به مذاکرات دولت یازدهم رسید.

 

وی افزود: دولت یازدهم که اساسا با شعار‌هایی نظیر تعامل با جهان، چرخیدن همزمان چرخ سانتریفیوژ و چرخ زندگی مردم روی کار آمده بود و قول داده بود طی یک برنامه ۱۰۰ روزه تحولات بنیادین در معیشت مردم ایجاد کند، تمام همت خود را صرف رسیدن به توافق با شش کشور به هر قیمت کرد تا از این طریق به تحول ۱۰۰ روزه جامه عما بپوشاند.

 

مسئول بسیج دانشجویی مدرسه عالی شهید مطهری گفت: در ۳ آذر ۹۲ اولین توافق به صورت موفق در ژنو بین طرفین انجام پذیرفت، حدود ۱۸ ماه بعد تمام رسانه‌های جهان خبری مبنی بر امضای برجام را با آب و‌تاب منتشر کردند، توافقی که بار‌ها و به انحا مختلف از مسئولین متعدد بیان شد که تمامی تحریم‌ها در روز اول به صورت یکجا لغو خواهد شد.

 

حسنی تصریح کرد: روز ۲۳ تیر که روز امضای برجام بود در تقویم کشور به عنوان روز گفتگو و تعامل سازنده با دنیا، ثبت شد که جا دارد الان به عنوان روز عبرت تغییر کند.

 

وی بیان کرد: طبق توافق روز ۲۶ دی روز اجرای برجام بود، اما ایران تمامی تعهدات حتی فراتعهدات خود را تا قبل از این تاریخ انجام داده بود.

 

مسئول بسیج دانشجویی مدرسه عالی شهید مطهری گفت: در روز اجرا وزارت خزانه داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد حاضر است تعهدات خود در برجام مبنی بر رفع تحریم‌های موردتوافق را انجام دهد به شرطی که مطمئن شود سایر افراد تحریمی از برداشته شدن تحریم‌ها منتفع نمی‌شوند و برای این اطمینان خاطر ایران باید به FATF بپیوندد با این وجود برجام بی فرجامی که ادعا می‌شد تمامی تحریم‌ها را برداشته است نه تنها این کارکرد را نداشت بلکه اکنون در حال تبدیل شدن به ابزار خودتحریمی بود.

 

حسنی اضافه کرد: در مسئله تحریم‌ها اصلی‌ترین تحریم‌ها در حوزه نفتی و بانکی‌بود که توسط سه وزارتخانه آمریکا هدایت می‌شد که در این میان کارکرد وزارت خزانه داری آمریکا ایجاد شفافیت برای اثر بخشی بهتر تحریم‌ها علیه تحریم شوندگان بود، و کارکرد FATF دقیقا همان کارکرد وزارت خزانه داری آمریکا بود.

 

وی افزود: پس از کش و قوس‌های فراوان بر سر FATF و اجرای توصیه‌های آن، آمریکا در ۱۸ اردیبهشت ماه با بی منطقی تمام و در سایه حماقت و خیانت برخی لیبرال‌های غرب زده داخلی با پرداخت کمترین هزینه از برجام خارج شد و کنوانسیون‌های پالرمو و CFT از دستور کار مجمع‌خارج شد البته انتظار این بود که این لوایح رد شوند.

 

مسئول بسیج دانشجویی مدرسه عالی شهید مطهری گفت: پس از خروج آمریکا از برجام و تحریم مجدد ایران، سه کشور اروپایی برای جبران خروج آمریکا از برجام بسته پیشنهادی بنام اینستکس را مطرح کردند که بیشتر شبیه یک شوخی تلخ است چراکه: اولا بنا نیست هیچ تحریم بانکی دور زده شود یا بی اثر شود بلکه هدف اجرای دقیق آنهاست ثانیا طبق تمام قوانین بین المللی تحریم غذا و دارو ممنوع است و چیزی که در قبال صدور نفت ما به کشور‌های مستثنا از تحریم می‌فروشیم تبدیل به غذا می‌شود و به ما برگشت داده می‌شود

 

حسنی افزود:کدام عقل سلیمی می‌پذیرد پول خود را که با زحمت فراوان به دست آورده است به چند جانی بسپارد و آن‌ها هر غذایی که صلاح دانستند از محصولات درجه‌چند خود به او بدهند.

 

وی گفت: اروپا به عنوان متحد سنتی و برادر کوچکتر همیشه در کنار آمریکا بوده است و فقط گاهی نقشش عوض شده است این حماقت محض شایدم خیانت محض است که بگوییم اروپا در برابر آمریکا می‌ایستد با این تفاسیر اینستکس تکمیل کننده فشار‌های اقتصادی و دریچه‌ای برای کشاندن ایران به برجام‌های ۲، ۳، ۴ و ۵ است؛ اما متاسفانه عده‌ای پس از بار‌ها تجربه ناموفق از مذاکره با مستکبرین که طی هر کدام از آن‌ها هزینه‌های گزافی به ملت و دولت اسلامی تحمیل کرده اند باز هم اصرار دارند به جای پرداختن به ظرفیت‌های داخلی گدایی غرب را کنند و مجددا خسارت‌های محضی را به کشور تحمیل کنند

 

وی افزود: تنها راه موفقیت ما، مقاومت در برابر دشمنان زورگو، تکیه بر توانمندی و ظرفیت‌های داخلی و ارتباط با کشور‌های غیر مستکبر است. دولت آقای روحانی پس از برجام به خیال اینکه بازی برد-برد با غرب انجام داده، دوستان چینی را که در دوره قبلی تحریم‌ها به تجارت با ایران ادامه داده و جریمه‌های فراوان پرداختند، رنجانده و آزرده است. احیای روابط با چینی‌ها و حتی کشور‌های تحریم شده و ایجاد باشگاه تحریمی‌ها و کانال واقعی مالی برای خنثی‌سازی تحریم آمریکا، مخصوصا در شرایطی مشکلات و تنش آمریکا با بعضی کشور‌ها شدت گرفته است، ممکن است. اما باید منتظر ماند و دید که دولت تدبیر همچنان چشم امید به اروپایی‌ها دارد یا دست همکاری استراتژیک به شرق می‌دهد.

 

حسنی اظهار کرد: بعد از ۶ سال توافق برجام، درحالیکه همه‌ی اتحادیه اروپا و آمریکا با آن همه اعضا و قوت و وعده و وعید که پشت برجام بود هیچ نتیجه‌ای عاید ایران نشده است و حتی کار به جایی رسیده که جناب آقای ظریف که قهرمان دیپلماسی از جنس مذاکره بود الان تحریم شده است، چرا دولت پند نمی‌گیرد و با این حال باز آقای ظریف و روحانی روند مذاکره و امید بستن به غرب را ادامه میدهند؟ وقت آن نرسیده که دولت با یک راهکار جدیدی با اتکا به توان داخلی در پی حل مشکلات اقتصادی باشد؟

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده